Najlepsze pieczywo na Twój stół każdego poranka

Aktualności

Chleb Żytni Tradycyjny

29.07.13

W dniu 27.06.2013 r. Spółdzielnia odebrała Certyfikat Jakość-Tradycja przyznany prze Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego w Warszawie na Chleb Żytni Tradycyjny.

Przypominamy, że chleb ten wypiekany jest z mąki żytniej typ 720 na zakwasie bez dodatku drożdży. Zapis receptury znajduje się w Księgach Zakonu Cystersów w Mogile pod Krakowem. Tajemnicą  jego jakości jest bardzo starannie przygotowywany zakwas i wypiek w tradycyjnym piecu ceramicznym. Chleb nie zawiera żadnych spulchniaczy, aromatów czy barwników. Jego skórka ma naturalną brązową barwę a miękisz jest elastyczny.

POZNAJ ZAPACH I SMAK TRADYCJI

 

Copyright 2008 by Spółdzielnia Usługowo-Handlowa “Jedność” w Bieruniu. Wszelkie prawa zastrzeżone